Foto's en Film

Foto's en Film

Om dat te vieren gaan we een weekend in september naar Soest in de deelstaat Nordrein – Westfalen in Duitsland.


Op de heenreis doen we een groot winkelcentrum in Oberhausen aan.


Op de 2e dag bezoeken we het Hanzestadje Lippstad aan de Lippe, waar we cultuur konden snuiven of konden wandelen langs de vele waterpartijen genaamd het Venetië van Duitsland. In het Sauerlandse Willingen bezochten we een glasblazerij, en bij de Ettelsberg gingen we per Cabine – kabelbaan naar boven vanwaar we Sauerland konden overzien.


Op de 3e dag (zondag) als koor naar de kerk van de Evangelische gemeente in Soest waar we onze muzikale bijdrage in de dienst leverden. Wij zongen: Herr Deine Gute reicht so weit,  Sing tot he King, Nobody knows the trouble I have seen, Groot en toch dichtbij, Abide with me en het Agnus Dei. Na de dienst werden we geroemd, we zongen professioneel en “wunderbar”.


Het weekend werd afgesloten met een diner in het “Wapen van Haarzuilen “.


2018 - Het Leidschendams Kerkkoor bestaat 65 jaar

Onze jaarlijkse start staat altijd in het teken van de nieuwjaarsreceptie. Dit jaar een bijzondere:

Neli Keijzer nam in verband met haar leeftijd en de daar bijhorende ongemakken afscheid van het koor. Neli was 38 jaar een trouw lid met grote inzet voor het koor. De aktiviteitencommissie introduceerde een tombola (verloting) met leuke prijzen. Het was een fijne start van een nieuw zangjaar!

Nieuwjaarsreceptie 2017

Het jaarlijkse kooruitje 27-08-2016

Ons jaarlijkse kooruitje werd een unieke ervaring. We gingen naar Kamelenmelkerij Smits in Berlicum.


De kamelen zijn vriendelijk en goed aaibaar. Als koor konden we ons uitleven op en bij deze dieren.


We werden ontvangen met koffie en cake tijdens een presentatie over de kamelen, de kamelenmelk en het bedrijf. Tijdens de rondleiding over het bedrijf konden we een kameel bestijgen, de melk proeven en er pannenkoeken mee bakken.


De dag werd afgesloten met een etentje. We kijken terug op een geweldige koor-teambuildingdag.

Nieuwjaarsreceptie 2016

Ons jaarlijkse kooruitje 12-09-2015

De activiteitencommissie stuurde ons per bus en via een quizvraag naar een replica van de Ark van Noach in Dordrecht. In de Ark werden we ontvangen met koffie/thee en gebak.


In de Ark kun je het scheppings- en andere Bijbelse verhalen terugvinden, ook enkele levende - en veel nagemaakte dieren.


Vanuit Dordrecht gingen we per bus naar Rijsoord waar we een fantastische buffetmaaltijd kregen.

Voldaan terug naar Leidschendam, het LKK kijkt terug op een geslaagde dag.


Nieuwjaarsreceptie 2015

Uitstapje naar Den Bosch en Heusden - 4 oktober 2014

Foto's van de kerkelijke huwelijksbevestiging

van Marcel van Bemmel en Wil van der Plas op 30 maart 2014

Een paar foto's van de jaarvergadering februari 2014

Nieuwjaarsreceptie 2014

The Promise of Christmas, filmpje

Leidschendams Kerkkoor 60 jaar

Jubileumweekend 27-29 september 2013 naar Vledder. In het kader van het 60-jarig bestaan een weekend vol gezelligheid, pret en jool, maar natuurlijk bovenal gezang! Lekkere maaltijden en drankjes, een spelavond, een toer door het Drents Friese Wold, naar het Ot en Sien museum, een bonte avond en bovendien zondagmorgen als koor onze medewerking verleend aan de kerkdienst te Diever, waar we voor een overvolle kerk mochten zingen. Het hele weekend was een groots feest!

Ontmoetingskerk 7 april 2013

Op 7 april 2013 heeft het koor met het heel veel plezier medewerking verleend aan een kerkdienst in de ontmoetingskerk te Loosduinen. Dit ter gelegenheid van het 65 jarige huwelijksjubileum van de ouders van één van de koorleden.Marcus Passie 17 maart 2013 in de Kruisheuvelkerk te LeidschendamJaarvergadering 7 februari 2013

Nieuwjaarsreceptie 10 januari 2013Uitstapje 15 september 2012

Het jaarlijkse uitstapje ter gelegenheid van de teambuilding van ons koor ging dit keer richting Volendam. 


We zijn begonnen met een heerlijke lunch (met soepje en kroket) aan de Dijk van Volendam in Hotel-Restaurant Spaander.


Vervolgens kregen we een rondleiding in het Doolhof van Volendam. Twee gidsen in klederdracht vertelden smaakvolle verhalen over het verleden en het heden van Volendam en zijn inwoners. 


Om half drie werden we opgewacht bij Foto Zwarthoed om allemaal in Volendamse kleding gestoken te worden. Met veel gelach en jolijt werd er een superleuke groepsfoto gemaakt. Deze kreeg iedereen als herinnering mee naar huis. Vervolgens kon iedereen even op eigen gelegenheid door Volendam sjokken.


Als laatste activiteit werden wij getrakteerd op een demonstratie van traditionele dansers uit Friesland. En uiteraard mochten we zelf ook een poging wagen.


Aan het einde van de dag hebben we afsluitend een heerlijk buffet genuttigd in Restaurant Pieterman in de haven van Volendam.


Paasviering in de Kruisheuvelkerk

met medewerking van het Leidschendams Kerkkoor, 8 april 2012.


Foto's: Doortje Kloos.

Meer foto's van deze dienst op de website: www.pgleidschendam.nl. Kies Heuvelwijk, dan actueel, dan Pasen.

Een foto-impressie van de Kerstzangavond 16 december 2011 door Dick Bron:Filmpje van het dagje uit op 1 oktober 2011Foto's van de uitvoering van de Marcus Passie van Hans Boelee

zondag 10 april 2011 in de Kruisheuvelkerk te Leidschendam: